В ранните часове на  четвъртък  беше регистрирано средно по сила

...
В ранните часове на  четвъртък  беше регистрирано средно по сила
Коментари Харесай

Идва силна магнитна буря

В ранните часове на  четвъртък  беше записано приблизително по мощ слънчево изригване от слънчевото леке AR3060 от изригвания клас М4 ли М5 (R 2), пишат от Mateo Balkans.

 „ Цунамито “ от заредена плазма, изхвърлени в междупланетното пространство, ще доближат Земята на 23 юли и ще провокират междинна по мощ геомагнитна стихия от клас G3, сочат данните на Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати.

Магнитните стихии са разграничени на пет категории - G1 " слаб ", G2 " междинен ", G3 " мощен ", G4 " доста мощен " и G5 " извънредно мощен ".

През идващите дни ще следим слаби магнитни стихии от клас G1, само че ще са оскъдни пред предстоящата стихия. 

Според прогнозите на специалисти от Националната организация за океански и атмосферни проучвания на Съединени американски щати, интензивността на новите слънчеви петна може да провокира нови  силна магнитна стихия от клас G2 и даже G3.

Какво съставлява геомагнитната стихия и по какъв начин да се предпазим?

Геомагнитните стихии съставляват огромни и внезапни разстройства в стойностите на Земното магнитно поле, породени от взаимоотношението му със слънчевия вятър. Когато се следи изригване от някоя от дейните области на Слънцето, в междупланетното пространство се отделя поток от плазма, който се изстрелва със скорост сред 600 и 900 км/сек. Обикновено към два дни са нужни на този поток да доближи Земята. Заредени частици съумяват да обхванат през полярните области и да провокира образуването на мощни токови системи към екватора и полярните кръгове.

При геомагнитни стихии лекарите поучават да се съблюдава режим на хранене с плодове и зеленчуци, без скотски мазнини. Доста оказва помощ и пиенето на повече вода. Прекарайте няколко часа на открито, само че и не прекалявайте с разходките.

Не е целесъобразна потреблението на тежка храна, както и дълготрайно застояване в затворени пространства без чист въздух. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР